Salta al contenuto principale
Passa alla visualizzazione normale.

Ricerca avanzata per:

Risultati della ricerca

  • 1. attività in programma (94%)

    12-lug-2016 11.18.53

    food complessità food, studio, ricerca, complessità Studio di metodi innovativi di estrazione di componenti bioattivi da scarti agro-alimentari. Impiego di sostanze bioattive al fine di migliorare le caratteristiche di prodotti alimentari. Utilizzo di mild-technologies per mantenere inalterate le caratteristiche iniziali di prodotti trasformati. attività in programma ALDO TODARO /sites/portale/persone/docenti/t/aldo.todaro/.content/immagini/food-complex3.jpg?__scale=h:540,w:700 /sites/portale

  • 2. Dottorato di Ricerca in Scienze Agrarie, Forestali e Ambientali (SAFA) - XXIX ciclo: Presentazioni e obiettivi formativi (83%)

    28-apr-2016 15.47.35

    for quality and safety of food derived from livestock, the enhancement of typical foods produced ... Food Products The main topics developed by the “Landscape-environmental Protection and Optimization of Agricultural Food Products” curriculum include: Study of the biological and molecular processes ... of biological processes and molecular pathways involved in the expression of agricultural food quality ... of agricultural food production and processing; development of innovative protocols for the exploitation

  • 3. EAST AFRIPACK 2014 (80%)

    22-set-2014 11.56.08

    ADV_EAC.jpg packaging, food, technology, africa, conference, EAST AFRIPACK 2014 EAST AFRIPACK 2014 ALDO TODARO /sites/portale/persone/docenti/t/aldo.todaro/.content/immagini/ADV_EAC.jpg?__scale=h:832,w:600 /sites/portale/persone/docenti/t/aldo.todaro/.content/immagini/ADV_EAC.jpg EAST AFRIPACK 2014 /sites/portale/_categories/notizia/bacheca/

  • 4. Seminar_Berruga (79%)

    4-giu-2021 10.38.17

    PhD course in Mediterranean Agricultural, Food and Forest Systems (SAAFM) Seminar June 11th 2021 MILK AND PLANTS: USE OF SEED IN DAIRY PRODUCTION Microbes are the most common cause of food ... . In this sense, the use of agri-food or agroforestry products and by-products as sources of potentially ... Goals (SDGs). This seminar is focused on the main results obtained by the Food Quality Team (University ... , since 2017. Member of the Food Quality Team (IRD-UCLM, 2006-2017; http://www.idr-ab.uclm.es/idr2016

  • 5. arte e tecnologia alimentare (78%)

    13-lug-2016 12.58.17

    arte e tecnologia alimentare arte, food, technology, STAL bansky-trolley hunters bansky-trolley hunters /sites/portale/persone/docenti/t/aldo.todaro/.content/immagini/banksy-trolley-hunters-prints-and-multiples-serigraph-screenprint-zoom-1.jpg ALDO TODARO /sites/portale/_categories/notizia/bacheca/

  • 6. STUDENTI DI DOTTORATO - XXXIII ciclo (75%)

    29-gen-2019 15.58.06

    Phone: +39 3404528375 E-mail: francesco.aloi@unipa.it Sede: Department of Agriculture, Food, Forest ... Research activity and Publications Detection of fungal contamination in food and feed; morphological ... /topic Fungi and mycotoxins contaminating food and feed. Expertise Plant pathology, Mycology, molecular analysis, food safety. International Mobility Name Angelo Moscarelli Passport photo Phone ... Sede: Dipartimento di Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali Università degli Studi di Palermo

  • 7. Dottorandi e Dottori di ricerca (75%)

    29-gen-2019 15.58.23

    Phone: +39 3404528375 E-mail: francesco.aloi@unipa.it Sede: Department of Agriculture, Food, Forest ... Research activity and Publications Detection of fungal contamination in food and feed; morphological ... /topic Fungi and mycotoxins contaminating food and feed. Expertise Plant pathology, Mycology, molecular analysis, food safety. International Mobility Name Angelo Moscarelli Passport photo Phone ... Sede: Dipartimento di Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali Università degli Studi di Palermo

  • 8. visite in azienda (75%)

    12-lug-2016 13.51.22

    visite in azienda articolo, notizia, unipa, food, technology, ragusano cheese ragusano cheese /sites/portale/persone/docenti/t/aldo.todaro/.content/immagini/ragusano-cheese.jpg?__scale=h:666,w:500 ALDO TODARO /sites/portale/_categories/notizia/bacheca/

  • 9. Nuovo corso di studi STAL Scienze e tecnologie agroalimentari (75%)

    13-lug-2016 12.57.55

    Nuovo corso di studi STAL Scienze e tecnologie agroalimentari articolo, notizia, unipa, food, alimentare, STAL UNIPA A.A. 2016/17 parte il nuovo corso di laurea in Scienze e tecnologie agroalimentari https://www.facebook.com/UnipaSTAL/?fref=ts /sites/portale/persone/docenti/t/aldo.todaro/.content/immagini/stal-fb.JPG ALDO TODARO /sites/portale/_categories/notizia/bacheca/

  • 10. 34_bando_dottorati (74%)

    22-gen-2019 15.41.28

    ), i titoli di accesso, le modalità di selezione. Di cui con Borsa Dipartimento Totale Posti Titolo

  • 11. Piva_Giulio (72%)

    2-mar-2017 13.06.17

    compounds food TOPIC 1 TOPIC 2 TOPIC 3 CHITOSAN P. oceanica EXTRACT TETRAHYDROCURCUMIN (THC ... are dissolved by food matrix ON STRIPS - OCA CRS strip - FTIR - FTIC-Chitosan assembly Citric acid ... Tailoring of device according to the food characteristics Optimization using the most effective active ... nanocrystals from lignocellulosic raw materials, for oxygen barrier coatings of food packaging film. UNDER

  • 12. visite in azienda (71%)

    13-lug-2016 12.54.30

    visite in azienda articolo, notizia, unipa, food, technology, STAL, DOP ragusano DOP ragusano DOP /sites/portale/persone/docenti/t/aldo.todaro/.content/immagini/ragusano.jpg ALDO TODARO /sites/portale/_categories/notizia/bacheca/

  • 13. DOCTORATE BOARD (69%)

    28-giu-2016 13.29.34

    characterization of polyphenolic and lipid substances in food; Food quality; Food traceability. 22

  • 14. Seminar_Rodriguez_Sinobas (69%)

    21-giu-2021 12.45.05

    PhD course in Mediterranean Agricultural, Food, and Forest Systems (SAAFM) th Seminar June 25 , 2021 THE CHALLENGES OF IRRIGATION IN THE MEDITERRANEAN AREAS COPYING WITH THE CONSTRAINTS OF THE XXI CENTURY A growing population is exerting unprecedented pressure on water and energy resources, maximizing food production and reducing the impact on ecosystem services. Sociotechnical and ... variables to increase agricultural productivity and fulfill food and fiber supplies

  • 15. Lajos Helyes (69%)

    8-mar-2013 23.20.20

    Food Committee of Hungarian Academy of Sciences 2011 – Member of Faculty Council 2002- Member ... to increase the intrinsic value of food and feed ALAP 1-00140/2004 (2004-2007) Development of high ... nutrition. National Technology Programme A3 USOK2009A3 Competitive Agriculture and Food Industries

  • 16. Tinervia_Salvatore (69%)

    2-mar-2017 13.06.34

    Dottorato di Ricerca in Scienze Agrarie Forestali e Ambientali Dipartimento Scienze Agrarie ... Prof.ssa Maria CRESCIMANNO DIPARTIMENTO SCIENZE AGRARIE E FORESTALI PALERMO, 28 | 02 | 2017 ... , promozione e marketing, canali di vendita…) Certificazioni volontarie adottate (BRC, IFS Food ... al mondo Almeno 3 certificazioni (57,2%) BRC – IFS Food 14,0% GDO Descrizione del campione greco ... 3 certificazioni (14,3%) BRC – IFS Food 29,0% export Fattori motivazionali che influenzano

  • 17. regolamento_attività_formativa_SAAF_XXXIV (66%)

    22-gen-2019 15.36.54

    DIPARTIMENTO SCIENZE AGRARIE, ALIMENTARI e FORESTALI DOTTORATO DI RICERCA IN: SCIENZE AGRARIE ... produrre attestazioni eventualmente DIPARTIMENTO SCIENZE AGRARIE, ALIMENTARI e FORESTALI ... scientifici tenuti da relatori interni o 1 per seminario AP esterni al dottorato DIPARTIMENTO ... dell’elaborato finale (obbligatoria) 15 consegna del testo DIPARTIMENTO SCIENZE AGRARIE ... IN AGRICULTURAL, FOOD AND FOREST SCIENCES (SAAF), XXXIV cycle approved in the session of the PhD

  • 18. regolamento_attività_formativa_SAAFA_XXXIII (66%)

    29-ott-2018 17.31.08

    DIPARTIMENTO SCIENZE AGRARIE, ALIMENTARI e FORESTALI DOTTORATO DI RICERCA IN: SCIENZE AGRARIE ... autocertificare l’attività formativa svolta, inclusa la frequenza di DIPARTIMENTO SCIENZE AGRARIE ... al dottorato DIPARTIMENTO SCIENZE AGRARIE, ALIMENTARI e FORESTALI DOTTORATO DI RICERCA ... del testo DIPARTIMENTO SCIENZE AGRARIE, ALIMENTARI e FORESTALI DOTTORATO DI RICERCA ... of the didactic and research activity for the RESEARCH DOCTORATE IN AGRICULTURAL, FOOD, FOREST AND

  • 19. regolamento_attività_formativa_SAAFA_XXXIII (66%)

    26-apr-2018 9.19.04

    DIPARTIMENTO SCIENZE AGRARIE, ALIMENTARI e FORESTALI DOTTORATO DI RICERCA IN: SCIENZE AGRARIE ... autocertificare l’attività formativa svolta, inclusa la frequenza di DIPARTIMENTO SCIENZE AGRARIE ... al dottorato DIPARTIMENTO SCIENZE AGRARIE, ALIMENTARI e FORESTALI DOTTORATO DI RICERCA ... del testo DIPARTIMENTO SCIENZE AGRARIE, ALIMENTARI e FORESTALI DOTTORATO DI RICERCA ... of the didactic and research activity for the RESEARCH DOCTORATE IN AGRICULTURAL, FOOD, FOREST AND

  • 20. Carmelo Santonoceto (66%)

    8-mar-2013 23.20.42

    materials for use in food and non-food industrial sectors. On the same subjects of research, he